Download de app! Sluiten

Even het gevoel niet in het ziekenhuis te zijn


‘Even het gevoel niet in het ziekenhuis te zijn’

Deel opbrengst HHW CityRun 2019 naar Medische Kindercirkel Alkmaar

HEERHUGOWAARD/ ALKMAAR – De opbrengst van de Heerhugowaard CityRun, of in elk geval een substantieel deel daarvan, gaat dit jaar naar de Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar. Dat heeft de organisatie van het hardloopevenement deze week bekendgemaakt. Stichting MKC Alkmaar wil op de kinderafdeling een interactieve projectie installatie realiseren die ziekenhuisbezoekers van jong tot oud, dus kinderen en hun ouders/begeleiders, het gevoel geeft even niet in het ziekenhuis te zijn.

Marga Ott, pedagogisch medewerker bij Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar, maakt deel uit van het bestuur van MKC Alkmaar. "Onze stichting wil de zorg voor het zieke kind in het ziekenhuis nog verder verbeteren. De extra dingen die voor ontspanning en afleiding zorgen worden vaak niet door het budget van het ziekenhuis vergoed. Hier wil de stichting graag voor zorgen." Dat deed ze onder meer door een mooie ouderkamer te realiseren. "Voor de kinderen op de afdeling en ook voor de kinderen op de kinderpoli hebben we via sponsoring spelcomputers kunnen aanschaffen. In het verleden hebben we een bioscoopruimte en een internetcafé weten te verwezenlijken. Ook zijn er verwendagen georganiseerd voor groepen chronische kinderen."


Belevingswereld

Een grote wens van MKC Alkmaar is om een interactieve projectie-installatie te realiseren. "Door middel van afleiding kunnen nare, maar noodzakelijke handelingen voor onze patiënten een minder traumatisch karakter krijgen", legt Marga uit. "Denk bijvoorbeeld aan bloed prikken of een infuus krijgen. Maar ook de opname zelf, waarbij het kind in een onbekende en soms enge omgeving stapt als hij of zij naar het ziekenhuis moet komen. Dan is het voor onze patiënten erg fijn als ze objecten zien en interactie kunnen hebben met beelden die bij hun belevingswereld aansluiten. Hierin verschilt de kinderafdeling met alle andere afdelingen in het ziekenhuis."
Stichting MKC Alkmaar organiseerde verheugd toen bekend werd dat de organisatie van de Heerhugowaard CityRun (een deel van) de opbrengst wil doneren. Marga: "Daar zijn we erg blij mee! We hopen zo voldoende geld bij elkaar te hebben om het lichtproject te gaan realiseren. Met elk bedrag dat we krijgen als stichting zijn we blij. Het is prachtig dat mensen iets organiseren waarbij de opbrengst aan goed doelen besteed wordt." Mogelijk maakt de organisatie van de Heerhugowaard CityRun later nog meer goede doelen bekend.
Meer weten over de stichting? Kijk op www.mkcalkmaar.nl. De inschrijving voor de Heerhugowaard CityRun, die vrijdagavond 12 april gehouden wordt, is inmiddels gestart. Aanmelden kan via www.hhwcityrun.nl

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Kidsrun

Platinum partner


Premium partnersMedia partners


Partners