Download de app! Sluiten

JCI wil voor mensen het verschil maken


HEERHUGOWAARD – Bart-Jan Baaijens is de nieuwe voorzitter van Junior Chamber International (JCI) Heerhugowaard. Hij nam per 1 januari het stokje over van Allard Hanrath, die de kar twee jaar lang met succes heeft getrokken en nu plaats maakt voor Baaijens. Samen met Bram Mooij, Roel Koper, Robert Wondaal en Koen van der Meer vormt hij het komend jaar het dagelijks bestuur van JCI Heerhugowaard. “Het is voor mij een geweldige uitdaging om de club enthousiaste en talentvolle jonge honden die JCI is te mogen leiden”, aldus Bart-Jan.

De jonge ondernemers van JCI Heerhugowaard – zodra je veertig wordt ga je met 'functioneel leeftijdsverlof' – barsten van de ambitie, zijn nooit uitgeleerd en steken graag hun handen uit de mouwen voor een betere samenleving. "Heel concreet houdt dat in dat wij evenementen organiseren waarmee we geld en/of middelen willen inzamelen voor lokale goede doelen", legt Bart-Jan uit. "We staan midden in de maatschappij, wonen en werken in Heerhugowaard en omgeving en maken gebruik van onze talenten en ons netwerk om de maatschappij te ondersteunen waar dat nodig is. In november organiseerden we bijvoorbeeld een Running Dinner: 240 gasten genoten van de heerlijkste gerechten bij drie toprestaurants en konden meedoen aan een veiling ten bate van het goede doel. In totaal hebben we die avond 25.000 euro opgehaald voor de Voedselbank."
Asielkinderen

Wat Bart-Jan misschien nog wel meer voldoening geeft dan het doneren van een geldbedrag, is iets schenken dat al heel lang hoog op het wensenlijstje staat van een organisatie. "Een jaar geleden mochten we een speciale tafeltennistafel cadeau geven aan Revas Showdown Heerhugowaard, een stichting die visueel gehandicapten aan het sporten helpt. En met de opbrengst van de Heerhugowaard City Run hebben we speciale zwemlessen voor asielkinderen bekostigd. Veel van deze kinderen hebben, door wat ze hebben meegemaakt, angst voor water. Door ze zwemlessen aan te bieden, kunnen ze die angsten overwinnen en hun zelfredzaamheid vergroten. Zo kunnen we voor deze mensen het verschil maken."

Heerhugowaard City Run
Voor 2019 wil Bart-Jan het ingezette beleid doorzetten. "Er zijn plannen voor nieuwe evenementen. Ook inspireert de op handen zijnde fusie van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk ons, daar willen we graag een sportief of cultureel evenement omheen bedenken. Maar eerst richten we ons op de Heerhugowaard City Run 2019, die vrijdag 12 april gepland staat. We vieren dit jaar ons eerste lustrum, heel bijzonder. Ik vind het mooi om te zien hoe de Heerhugowaarders er in de afgelopen vijf jaar zelf ook een klein volksfeest van maken, met tentjes in voortuinen en een alsmaar groeiend aantal deelnemers. Het is echt een feest van iedereen. De inschrijving start maandag 21 januari – Blue Monday. Dat is voor ons hét moment om de mensen in beweging te brengen. We verwachten dit jaar 3.500 à 4.000 deelnemers, van jong tot oud. Vorig jaar waren we in staat om 15.000 euro aan goede doelen te schenken, wat het feest alleen maar mooier maakt! Dit jaar wordt dat hopelijk nog iets meer. Wij gaan er in elk geval alles aan doen om er weer een onvergetelijk evenement van te maken."


Inschrijven voor de Heerhugowaard City Run 2019 voor particuliere deelnemers en businesslopers kan vanaf 21 januari via www.hhwcityrun.nl.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Kidsrun

Platinum partner


Premium partnersMedia partners


Partners