Download de app! Sluiten

'Steeds meer een feest van iedereen'


'Steeds meer een feest van iedereen'

Inschrijving vijfde editie Heerhugowaard CityRun geopend

HEERHUGOWAARD - Begin het jaar sportief met deelname aan de vijfde editie van de Heerhugowaard CityRun by Night 2019! Vrijdag 12 april kan jong en oud zich weer van zijn sportiefste kant laten zien. De opbrengst van dit hardloopevenement dwars door het centrum van Heerhugowaard gaat traditiegetrouw naar een goed doel. "Dit jaar hebben we gekozen voor de kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar", vertelt Louis Roecoert, voorzitter van de Heerhugowaard City Run, enthousiast. "Wat ons betreft een prachtig doel dat veel mensen zal aanspreken. Hopelijk kunnen we net als vorig jaar weer een mooi bedrag ophalen."

De Heerhugowaard CityRun is niet meer weg te denken uit de stad. In vijf jaar tijd heeft het sportieve evenement zich ontwikkeld tot een waar volksfeest. Voor de organiserende partij, Junior Chamber International (JCI) Heerhugowaard, is dat geweldig om te zien. "De mensen maken er een mooi spektakel van; de route wordt gezellig aangekleed, er worden tentjes in de voortuinen gezet. Het wordt steeds meer een feest van iedereen! En natuurlijk doen ook steeds meer mensen mee aan het evenement", aldus Louis. "Er is volop entertainment langs het parcour, met bandjes en een lichtstraat. Het 'glow-in-the-dark-effect' dat je daar ziet is heel spectaculair."
Nieuw: rollator-run

Louis benadrukt dat de Heerhugowaard CityRun een feest is voor jong én oud. "Voor de jeugd is er de speciale Blosse KidsRun over 0,6 of 1,1 kilometer. Iedereen ouder dan dertien jaar kan zich inschrijven voor de reguliere CityRun over vijf of tien kilometer. Of geef je met een team op voor de BusinessRun, ook over vijf of tien kilometer. Teams bestaan uit drie tot vijf personen, maar je mag uiteraard meer teams per bedrijf inschrijven. Leuk teambuildingsuitje! Of op sportief vlak concurreren met andere bedrijven. Nieuw dit jaar is de rollator-run, speciaal voor senioren. Zij lopen een paar honderd meter over het stadsterras. We hopen op zo'n 25 senioren voor deze eerste editie."
Kinderafdeling

Doel van de Heerhugowaard CityRun is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. "We houden het doel zo lokaal mogelijk en geven liever iets concreets dan een cheque. De aankleding van de kinderafdeling in het ziekenhuis is behoorlijk verouderd. We hopen een mooi bedrag bijeen te krijgen om deze ruimtes mooi te kunnen aankleden. Juist kinderen moeten zich op hun gemak kunnen voelen. Maar de aankleding is nou juist het eerste waar op bezuinigd wordt. Hopelijk kunnen wij bijdragen aan een facelift voor de kinderafdeling."

Inschrijven

De inschrijving voor de Heerhugowaard CityRun is maandag 21 januari - Blue Monday - gestart. "Dat is voor ons hét moment om de mensen in beweging te brengen", aldus Louis. "We verwachten dit jaar rond de 3.500 deelnemers, van jong tot oud. Vorig jaar waren we in staat om 15.000 euro aan goede doelen te schenken, dit jaar wordt dat hopelijk nog iets meer. Wij zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen. De vergunningen zijn ingediend en de gemeente is gelukkig heel enthousiast. Als organisatie zullen we er alles aan doen om er weer een onvergetelijk evenement van te maken."
Inschrijven voor de Heerhugowaard City Run 2019 voor particuliere deelnemers en businesslopers kan vanaf 21 januari via www.hhwcityrun.nl.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Kidsrun


Premium partnersMedia partners


Partners