Buitenlevenproject eerste goede doel HHW City Run


'Het Erf van groot lokaal belang'
Buitenlevenproject eerste goede doel HHW City Run


HEERHUGOWAARD – Sportief bezig zijn en tegelijkertijd anderen helpen; dat kan tijdens de Heerhugowaard City Run by Night. Vrijdag 13 april organiseert Junior Chamber International Heerhugowaard – kortweg JCI Heerhugowaard – dit sportieve evenement. De verwachting is dat het overweldigende succes van 2017, toen 3.500 mensen meededen aan de City Run, overtroffen wordt. De volledige opbrengst van het evenement komt ten goede aan één of meerdere goede doelen, die lokaal van belang zijn. Dat is in elk geval Het Erf, een initiatief van Esdégé-Reigersdaal.


Ze barsten van de ambitie, zijn nooit uitgeleerd en steken maar wat graag hun handen uit de mouwen voor een betere samenleving. Maatschappelijke betrokkenheid staat centraal bij de jonge ondernemers van JCI Heerhugowaard. ,,We worden steeds professioneler en zamelen meer geld in voor goede doelen in deze regio”, aldus voorzitter Allard Hanrath. ,,Onder meer met het organiseren van de City Run. Daar zijn we vier jaar geleden mee gestart en wat klein begon is echt een topevenement geworden met bijna vierduizend deelnemers. Dat is voor ons een tijdrovend, maar geweldig project waar we Heerhugowaard echt mee op de kaart zetten. Elk jaar wordt het evenement groter en beter. Dat is iets waar we trots op mogen zijn.”

Leren, werken en recreëren
JCI Heerhugowaard kiest zijn goede doelen zorgvuldig uit. Zo hebben met de opbrengst van de City Run 2017 ruim honderd vluchtelingenkinderen hun zwemdiploma kunnen halen. De opbrengst van de komende editie gaat in elk geval (gedeeltelijk) naar Het Erf, een buitenleveninitiatief van Esdégé-Reigersdaal voor dagbesteding in De Draai. Er komt een stal, een kas, een houtschuur, een tuin en een theehuis en het moet een plek worden waar cliënten van Reigersdaal kunnen werken, leren en recreëren. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen de dieren te verzorgen, plantjes kweken, lekkers bakken voor de bezoekers, helpen in de bediening, iets moois maken van hout of genieten in de boerensnoezel (met waterbed en vogeltjes).


Allard: ,,Dit doel, dat nog in aanbouw is, spreekt ons aan omdat het op meerdere niveaus lokaal van belang is. Niet alleen is dit een mooi project voor een behoeftige doelgroep, maar het park moet ook een bredere maatschappelijke functie gaan krijgen, als ontmoetingsplaats voor mensen in de wijk De Draai, waar ze wat kunnen eten en drinken en biologisch geteelde groenten kunnen kopen. Een stukje natuur middenin een woonwijk, dat vinden wij een goede ontwikkeling!”


Wie deelneemt aan de Heerhugowaard City Run steunt dit goede doel. Meedoen? De inschrijving is reeds gestart via www.hhwcityrun.nl. Meer weten over Het Erf? Kijk op mail coördinator Rona Snoek via rona.snoek@esdege-reigersdaal.nl.

Bron: www.rodi.nl

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Kidrsun

Platinum partner


Premium partnersMedia partners


Partners